Lemmenlaiva Galleria Halmetojassa

Yksityisnäyttelyni Lemmenlaiva on avautunut Galleria Halmetojassa. Teokset ovat esillä 8.11.2020 saakka. Galleristi Veikko Halmetojan mukaan näyttely “vyöryttää eteemme risteilyjen estetiikkaa, jäävuoria ja juhlien viimeisiä tunteja”.

Lemmenlaiva Galleria Halmetojassa. Kuva: Jaakko Kahilaniemi.
Kuva: Jaakko Kahilaniemi

Olen aina ollut viehättynyt vanhojen risteilyalusten glamourista ja ruotsinlaivojen kitschistä. Risteily voi olla matka uuteen elämään, lupaus lemmestä tai epätoivoinen irtiotto arjesta. Juhlavaloissaan loistava alus leijuu kuitenkin aina pohjattomalta tuntuvan syvyyden päällä. Rakastan laivoja mutta pelkään vettä. Onnettomuuksia tapahtuu ja aluksia uppoaa pimeyteen. Sydämeni sykähtää kuitenkin joka kerta, kun näen majesteettisena ohi lipuvan aluksen. Mieleni tekee nousta kyytiin, kohti kaukaista määränpäätä!

Lemmenlaivalla voi nauttia lähdön tunnelmasta, siemailla drinkkiä aurinkokannella ja herkutella buffetpöydässä. Jokin on kuitenkin pielessä. Aallot nousevat, katkaravun kuori takertuu kurkkuun, kattokruunut helisevät uhkaavasti ja jäävuori on vääjäämättä vastassa. Mikään ei kuitenkaan saa näitä juhlia loppumaan. Tervetuloa Lemmenlaivan päättymättömään kyytiin!

Yökulkijoille mainittakoon vielä vinkkinä, että teoksiin voi tutustua ikkunoiden läpi myös pimeän laskeuduttua! Lähempää tarkastelua pääsee sitten suorittamaan gallerian aukioloaikojen puitteissa.

Lemmenlaiva Galleria Halmetojassa
Lemmenlaiva illalla.

Teoskuvat ovat nähtävillä Galleriat-osiossa. Näyttelyyn voi tutustua myös virtuaalisesti Galleria Halmetojan sivuilta löytyvässä 3D-galleriassa, jossa teokset ovat nähtävillä galleriatilassa.

Virtuaaligalleria

Lemmenlaiva Galleria Halmetojassa 16.10.-8.11.2020. Galleria Halmetoja, Kalevankatu 16, Helsinki. Avoinna ti, to ja pe 11-17, ke 11-19 ja la-su 12-16.