Kesän 2021 näyttelyt

Kevät on kulunut nopeasti näyttelyitä valmistellessa. Kesän 2021 näyttelytarjonta on ilahduttavan laajaa ympäri Suomen ja odotankin sitä jo malttamattomasti sekä taiteilijana että näyttelyvieraana. Itse osallistun tänä vuonna kahteen kesänäyttelyyn, Nastolan Luontoretkeen ja jo perinteeksi muodostuneeseen mänttäläiseen Gellarian näyttelyyn, jossa olen nyt mukana kolmatta kertaa. Kumpaakin kohdetta voin suositella lämpimästi ja aion suunnata niihin kesällä itsekin, sillä ripustin molemmat näyttelyt niin varhaisessa vaiheessa, etten päässyt vielä näkemään muiden teoksia. Nastolan näyttely on laajempi kuin koskaan ja ulottuu myös Kunnantalon ympäristööön. Mäntän näyttelytarjontakin on poikkeuksellisen runsas, sillä Gellarian, Serlachius-museoiden ja Kuvataideviikkojen lisäksi avautuu keskustassa vanhaan myymälätilaan vastavalmistuneiden kuvataiteilijoiden näyttely Kuvataiteen valtakunta. Kesänäyttelykausi jatkuu pitkälle elokuuhun, mutta mahtuupa kesääni myös yksityisnäyttely, kun elokuun alussa avautuu Helsingin Akateemisessa Kirjakaupassa yhteistyössä Galleria Halmetojan kanssa järjestettävä näyttelyni. Kerron siitä myöhemmin lisää omana julkaisunaan.

Yksityiskohta Nastolan teoksesta
Nastolan kesänäyttelyn teokseni ulottuu kattoon asti.

Nastolan kesänäyttely 2021 – Luontoretki

Nastolan kesänäyttelyssä Luontoretki olen saanut käyttööni oman huoneen ja tehnyt sinne tilaa haltuun ottavan maalausinstallaation. Olen aina nauttinut suurikokoisten teosten maalaamisesta, joten oli mahtavaa päästä heilumaan telan kanssa kokonaiseen huonetilaan! Lopputulos eli teos nimeltä You Think I Have a Problem on nähtävillä 13.6. alkaen Veikko Halmetojan kuratoimassa näyttelyssä Nastolan vanhalla kunnantalolla osoitteessa Pekkalantie 5, Nastola. Tarkemmat aukioloajat, pääsymaksutiedot ja taiteilijalista ovat nähtävillä tapahtuman verkkosivuilla alla olevan linkin kautta.

Nastolan kesänäyttely 2021

Galleria Päivölän Gellaria

Mäntässä Gellarian näyttelyissä on jo aiempinakin kesinä nähty minulta teoksia, joita olen kutsunut kolmiulotteisiksi maalauksiksi tai maalausinstallaatioiksi. Viime kesän tapaan hyödynnän tänäkin vuonna vanhoja maalauskankaita. Tällä kertaa kellariloosin valtaa teos nimeltä Incubator. Gellarian näyttelyn muut taiteiljat ovat: Pirjetta Brander, Alvi Hatakka, Tiia Matikainen, Pasi Mälkiä, Anna Pekkala, Mika Pettissalo, Radzi, Antti Raitala, Markku ”Otto” Rissanen, Raine Sahrman, Paula Salmela, Ilkka-Juhani Takalo-Eskola, Kirsimaria Törönen ja Sampsa Virkajärvi. Näyttely avautuu 12.6.2021 ja osoite on Galleria Päivölän Gellaria, Kaivokatu 10, Mänttä. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Perille löytää varmimmin, kun etsii galleriatilan sijaan maakellaria.

Galleria Päivölän Gellaria
Galleria Päivölän Gellaria on entinen maakellari, joka aikoinaan muokattiin kellariksi pommituksissa tuhoutuneen talon kivijalasta.