Värinäkyjä Jyväskylän taidemuseossa

Jyväskylän taidemuseon Värinäkyjä esittelee laajasti Yrjö Saarisen (1899-1958) ekspressiivisiä värimaalauksia. Näyttelyyn on valittu myös muutama nykytaiteilija. Lisäkseni mukaan on kutsuttu Jukka Korkeila, Teemu Mäki sekä Ulla Virta. Osallistun näyttelyyn kahdella maalauksella, joista Ruukkualttari (2020) oli ensimmäisen kerran esillä Tampereen Taiteilijaseuran 100-vuotisjuhlanäyttelyssä Taidekeskus Mältinrannassa ja Älä ole huolissasi (2020) galleria Halmetojassa yksityisnäyttelyssäni Lemmenlaiva.

Ruukkualttari (2020)

Näyttelyn ripustusta varten on tehty värisuunnitelma, jossa teosten värimaailma toistuu myös museon seinillä. Nykytaideteokset ovat vuoropuhelussa Saarisen tuotannon kanssa asettuen hänen teostensa joukkoon. Maalaukseni ovat näyttelytilan vastakkaisilla seinillä ja siten kommunikoivat myös keskenään salin poikki.

Olen iloinen voidessani osallistua tähän hienoon kokonaisuuteen. Erityisen hyvältä näyttely tuntuu siksi, että olen aikaisemmin asunut Jyväskylässä pitkään ja taidemuseo on minulle tuttu ja tärkeä paikka.

Älä ole huolissasi (2020)

Näyttely on avoinna vielä 9.1.2022 saakka joten esimerkiksi joululomalla ehtii hyvin tutustumaan siihen. Runsaasti tietoa Yrjö Saarisesta ja hänen taiteestaan sekä väreistä ylipäänsä on myös tarjolla tässä Jyväskylän taidemuseon verkkojulkaisussa:

Värinäkyjä verkkojulkaisu

Kulttuuritoimituksen näyttelykritiikkiin pääset tutustumaan tästä:

Kulttuuritoimituksen kritiikki