Taas on Talo täynnä taidetta!

Näin joulun alla Taidekeskus Mältinrannan tilat täyttyvät perinteiseen tapaan Tampereen Taiteilijaseuran jäsenistön teoksista, kun Talo täynnä taidetta –myyntitapahtuma valtaa näyttelysalit. Mukana on yli 90 taiteilijaa ja teoksia on noin 300. Valinnanvaraa löytyy niin suurten kuin pientenkin teosten ystäville ja tarjolla on muun muassa maalauksia, grafiikkaa ja veistoksia. Osallistun myyntinäyttelyyn neljän hyvin pienikokoisen teoksen sarjalla; akryylimaalaukset ovat kooltaan 20x20cm ja 18x13cm.

Näyttelytilojen kanssa samassa rakennuksessa sijaitseva Taidelainaamo on myös avoinna normaalisti. Minulta on siellä tällä hetkellä yksi maalaus sekä uutuutena vedoksia. Koronakevät sai kokeilemaan uusia tekniikoita ja innostuin linovedoksista. Ainakin oma ikäluokkani muistaa varmasti linokaiverruksen peruskoulusta. Eräänlainen paluu juurille siis. Linovedokset muistuttavat tekniikaltaan ja jäljeltään paljon puupiirrosta. Arvostan grafiikkaan liittyvää tarkkuutta ja suunnitelmallisuutta mutta oma työskentelyni ei taivu ihan täydellisesti pikkutarkkuuteen eikä suunnitelmallisuuteenkaan. Teokseni ovatkin kenties ennemmin maalauksia kuin grafiikkaa, vaikka vedoksia ovatkin.

Linovedoksia lainaamossa
Linovedoksiani Taidelainaamossa

Lainaamon valikoimissa on töideni lisäksi tällä hetkellä yli 800 teosta muilta taiteilijaseuran jäseniltä eli ammattitaiteilijoilta. Mitä taidelainaus sitten on? Lainaamosta voit vuokrata taidetta tai ostaa sitä osamaksulla. Se on kätevä tapa ottaa teos kotiin määräajaksi, tutustua siihen rauhassa ja etsiä sille täydellistä ripustuspaikkaa kaikessa rauhassa. Lainauksessa maksat teoksesta kokonaishinnan mukaan määräytyvän korottoman kuukausierän. Mikäli päädyt pitämään teoksen omanasi, voit lunastaa sen maksamalla loput erät kertamaksuna tai jatkaa erien maksamista kuukausittain. Teoksia voi tietysti ostaa myös suoraan Taidelainaamosta ilman kuukausieriä. Kuukausierät ovat kuitenkin kätevä tapa tehdä taidehankintoja ilman suurta taloudellista rasitetta kerralla.

Pandemiatilanne huolestuttaa varmasti meitä kaikkia. Taidekeskus Mältinranta on kuitenkin avoinna normaalisti ja siellä pidetään hyvää huolta niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin turvallisuudesta. Kävijämäärä on rajattu kymmeneen henkeen ja maskin käyttöä edellytetään. Tarjolla on jo totuttuun tapaan käsidesiä ja turvavälejähän muistamme tietysti noudattaa kaikki. Rauhallisin aika vierailla lienee arkisin päivällä.

Talo täynnä taidetta on avoinna 28.11. – 20.12.2020, ma-to 12-18, pe-su 11-16

Taidekeskus Mältinranta, Kuninkaankatu 2, Tampere

Taidelainaamoon
Mältinranta – Talo täynnä taidetta