Banana Flamingo

Kun Pispala Clothing pyysi minua suunnittelemaan kuosin collegepaitaan, en edes yrittänyt peitellä innokkuuttani. Olin jo pitkään haaveillut taiteeni saattamisesta päälle puettavaan muotoon. Unelma tuli vihdoin toteen kun kohdalle osui tämä uusi, taidetta ja muotia yhdistävä vaatemerkki. Syntyi Banana Flamingo.

Photo: Kukka-Maria Rosenlund

Sain toteutuksen suhteen vapaat kädet. Päätin tehdä useampia versioita ja valita niistä mieluisimman. Halusin haastaa itseni ja maalata neljään suuntaan jatkuvan kuosin. Toteutus oli siten yhdistelmä tarkkaa suunnittelua ja vapaata maalausjälkeä. Maalasin akryylivärillä A3-kokoiselle paperille. Sekoittelin kymmenkunta väriä, joita käytin erilaisina yhdistelminä viidessä eri versiossa. Alusta asti pidin eniten maalauksesta, joka kuvankäsittelyn myötä saavutti lopullisen muotonsa kuosina nimeltä Banana Flamingo.

Banana Flamingo alkuperäismaalauksena.

Tavoitteenani oli tehdä vaate, jollaista itse mielelläni käyttäisin. Halusin kuosin olevan värikäs ja runsas, hauskakin. En suunnitellut maalaavani mitään esittävää, mutta yhtäkkiä kuva-alan keskeltä minua tuijottivat banaani ja flamingo, ja kuulin niiden kuiskuttelevan keskenään jotakin maailmanvalloituksesta. Banaanien ja flamingojen yhteinen vallankumous jää kenties niiden keskinäiseksi jutuksi, mutta paidaksi asti ne ainakin päätyivät.

Ikioma Banana Flamingosi odottaa sinua verkkokaupassa:

Pispala Clothing

Sivulla julkaistut kuvat alkuperäismaalauksen kuvaa lukuun ottamatta: Kukka-Maria Rosenlund.