AARK- Archipelago Art Residency

Vietin elokuun alkupuoliskon taiteilijaresidensissä Korppoossa, Turun saaristossa. AARK Archipelago Art Residency sijaitsee meren rannassa, aivan Nauvoon vievän lauttarannan tuntumassa. Korppoossa aikaa mittaa kellon sijaan lauttaliikenne. Lautta tuo aina mukanaan autojen aallon, joka pyyhkäisee yli saaren ja jättää jälkeensä huumaavan hiljaisuuden. Hiljaisuus täyttyy kuitenkin nopeasti luonnon ja eläinten äänistä, sillä saarella luonto tulee aivan lähelle ja kahmaisee syliinsä. Siinä sylissä oli hyvä ajatella, lukea, suunnitella ja vähän luonnostellakin. Ja ihan vain katsella ympärilleen ja ihmetellä.

Utö
Utö

Tein myös päiväretken Utön saarelle, Suomen eteläisimpään asuttuun kolkkaan. Utö on niin pieni, että korkeimmalle kohdalle kiivettyäni saatoin nähdä ympärilläni vettä joka suunnalla. Taivas ja meri hohtivat sinisinä, ja kaikki kalliot ja kivet olivat ihmeellisen monivärisiä ja uskomattoman kauniita.

Residenssin viimeisenä aamuna nousin vastaanottamaan auringonnousun rantakallioilta. Vähitellen taivas täyttyi kuin maalausteni väreistä ja kaukana, utuisessa horisontissa lipui juhlavalaistuksessaan timantin lailla hohtava ruotsinlaiva. Pidin sitä hyvänä enteenä, onhan lähestyvän yksityisnäyttelyni nimi Lemmenlaiva. Tuntui kuin saari olisi tämän näyn myötä jättänyt taianomaiset jäähyväisensä.

Korppoo
Korppoo